Zekai Aksakallı şimdi nerede görev yapıyor ?

Berhan

Global Mod
Global Mod
Zekai Aksakallı Şimdi Nerede? Yoksa Kadın-Erkek Strateji Konseyi’nde mi Görevde?

Arkadaşlar selam, uzun süredir forumda böyle ciddi (!) bir konu açmamıştım ama içimde tutamadım. Sabah kahvemi içerken haberlere bakıyorum, birden aklıma geldi: “Ya Zekai Paşa nerede, ne yapıyor acaba?” Dedim ki, bu sorunun cevabı tek başıma bulunmaz, burada hep beraber stratejik analiz yapmamız lazım! Hani bazı konular vardır ya, erkeklerin “mantıkla” kadınların “hisle” çözdüğü… İşte bu tam öyle bir mesele!

Şimdi düşünün, erkek tayfa hemen haritayı açar, parmakla bir yer gösterir: “Bak şimdi, Zekai Paşa şu koordinatta olabilir. Şu kadar kilometre kareyi kontrol eder, şu kadar askeriyle plan yapıyordur.” Kadınlar ise olaya başka yaklaşır: “Ay acaba iyi midir, stresli midir, o kadar sorumluluk yüküyle kimse kolay baş edemez.” 😂

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: Operasyon Odaklı Zekai Paşa Avı

Forumun erkek tayfasını tanırım, konuyu çoktan masa haritasına dökmüştür. Google Earth açık, kahve yanlarında, not defteri dolmuş taşmış:

— “Bakın arkadaşlar, Zekai Paşa son olarak şu törende görülmüş. Oradan şu vilayete geçtiyse, demek ki şu bölgede aktif.”

— “O bölge stratejik zaten, orada görev yapması mantıklı.”

— “Ya da belki gizli bir görevde, kimse bilmiyor, ama biz bulacağız.”

Yahu ne FBI kaldı ne CIA! Bir de üstüne “strat plan” çıkarıyorlar, sanki Paşa’yı değil, Thanos’un sonsuzluk taşlarını arıyorlar. 😂

Ama ne yaparsın, erkek beyni çözüm odaklı! Harita, yön, görev, rütbe… bunlar olmadan yaşayamıyorlar.

Zekai Paşa sanki bir görevde değil, adamlar sanki “Görev Nerede?” oyununun final bölümünü çözmeye çalışıyor.

Kadınların Empatik Yaklaşımı: “Aman Paşam Kendine Dikkat Et!”

Kadın forumdaşlara gelince… onlar olaya tamamen duygusal cepheden giriyorlar.

— “Paşam yine çok yorulmuştur, keşke bir tatil yapsa.”

— “Ülkenin yükü hep onun omuzlarında, yazık değil mi?”

— “Ben olsam ona sıcak çay yapardım, yorgunluk atardı.”

Yani erkekler hâlâ “Operasyon Anadolu Kalkanı” planını çizerken, kadınlar “Operasyon Moral Destek” başlatmış durumda. 🤭

Bir yanda harita üstünde pusula döndüren erkekler, diğer yanda “Paşamın psikolojisi nasıldır acaba?” diye dertlenen kadınlar…

Forumda duygusal destek hattı açılmak üzere!

Ama işin en güzel tarafı şu: Her iki bakış açısı da ülkeyi ayakta tutan iki temel güç aslında.

Erkek aklı “Nasıl koruruz?” derken, kadın kalbi “Nasıl iyileştiririz?” diyor.

Bir araya gelseler, Zekai Paşa’nın görev yerini bulmakla kalmazlar; moral motivasyon raporunu bile hazırlarlar!

Teoriler, Tahminler ve Forum Dedektifleri

Şimdi gelelim en eğlenceli kısma: forum teorilerine!

Bir arkadaş diyor ki:

— “Zekai Paşa kesin gizli görevde, çünkü uzun süredir medyada yok.”

Bir diğeri diyor:

— “Yok yok, kesin bir stratejik danışmanlık görevinde, perde arkasında çalışıyor.”

Ve araya bir mizah ustası giriyor:

— “Arkadaşlar, ben dün Paşa’yı bakkalda gördüm, iki ekmek bir de çay alıyordu, gayet iyi görünüyordu.” 😂

İşte o anda forumda kıyamet kopar!

“Ne yani, gizli görev bakkal operasyonu muydu?”

“Çay markasını yaz, belki şifreli mesaj vardır!”

Yeminle, bir noktada olay “Zekai Aksakallı mı, yoksa bir dizi karakteri mi?” boyutuna ulaşıyor.

Kadın-Erkek İletişimi: Ortak Nokta Zekai Paşa!

Bu başlık aslında bize çok şey öğretiyor arkadaşlar.

Erkekler stratejik düşünür: “Ne zaman, nerede, nasıl?”

Kadınlar empatik düşünür: “Neden, kimin için, hissetti mi?”

Ama ortak bir paydada buluşuyorlar: “Zekai Paşa’nın işi zor, Allah yardım etsin!”

Erkek beyin “çözüm üret” modunda, kadın beyin “destek ver” modunda çalışıyor.

Bir forumdaş şöyle yazmıştı:

> “Ben erkek arkadaşıma görev yerini sorsam, bana haritayı açar. Ama ben ‘kendini nasıl hissediyorsun’ desem, bağlantı kopar.”

> Bir diğeri hemen cevaplamış:

> “Çünkü o sırada içindeki Zekai Aksakallı’yı aktive etmiş oluyorsun kardeşim!” 😂

Demek ki hepimizin içinde minik bir Zekai Paşa var; kimimiz savaş stratejisi yapıyor, kimimiz kalp stratejisi.

Forumda Yeni Görev: “Zekai Paşa Nerede?” Yarışması

Önerim şu: Gelin, bu başlığı sadece geyik değil, interaktif hale getirelim!

Herkes Zekai Paşa’nın şu an nerede, ne yaptığını tahmin etsin.

— “Ben diyorum ki Antalya’da, deniz kenarında oturmuş, stratejik güneşlenme yapıyor.”

— “Bence yaylada, keçilere komando eğitimi veriyor.”

— “Yok ya, kesin Ankara’da, devletin nabzını tutuyor, ama çaktırmadan.”

En yaratıcı tahmine ödül: forumun onursal “Paşa Dedektifi” unvanı!

Erkekler taktikle, kadınlar sezgiyle yarışsın bakalım, kim bulacak?

Sonuç: Herkesin Görevi Var!

Zekai Aksakallı’nın nerede olduğu belki gizli kalır ama bu başlıkta hepimiz kendi görevimizi bulduk:

— Erkekler strateji masasında.

— Kadınlar moral merkezinde.

— Geriye kalan bizlerse kahkahalarla bir forumu ayakta tutuyoruz.

Ve belki de asıl görev budur: moral vermek, birlikte gülmek, biraz da hayal kurmak.

Kim bilir, belki de Zekai Paşa şu anda bizi okuyordur ve diyordur ki:

> “Evlatlar, görev tamam. Mizah moralin en stratejik cephanesidir.”

Şimdi forumdaşlar, sıra sizde!

Sizce Zekai Paşa nerede olabilir?

Tahminlerinizi, esprilerinizi, komplo teorilerinizi bekliyorum. Ama dikkat: Ciddi cevap verenleri “duygusal sorgu timine” teslim edeceğiz. 😎