UPSC CD'leri (1) 2025 Program yayınlandı, 13 Nisan'da 3 Katmanda Sınav | Rekabet Testleri

Birlik Kamu Hizmetleri Komisyonu (UPSC), UPSC.GOV.IN. Test 13 Nisan'da üç kat halinde gerçekleşecek.

UPSC CD'leri (1) 2025 Çizelge Yayınlandı (Temsil Resmi) (Plakalı)

İlk vardiya sabah 9'dan 11'e kadar, aday İngiliz gazetesinde görünecek.

Ayrıca Oku: UPSC CD'leri (2) 2024 Endership duyuruldu, seçilen adayların listesi, daha fazla ayrıntı burada

İkinci katta saat 12: 30'dan itibaren 14: 30'a kadar, genel kağıt bilgisini deneyin ve üçüncü vardiyada (16: 00-18: 00) İlköğretim Matematik Belgesini yazın.

UPSC CDS 2025: Programı buradan kontrol edin

UPSC CD'leri, Hindistan Askeri Akademisi, Hindistan Deniz Harp Okulu, Hava Kuvvetleri Akademisi ve Memurlar Eğitim Akademisi'ne kabul edilmek üzere düzenlenmektedir. Bu yıl 457 boş pozisyon sınavı yapılacak.

Hindistan Askeri Akademisi, Hint Deniz Harp Okulu ve Hava Kuvvetleri Akademisi için çabalayanlar, Memurlar Eğitim Akademisi için sadece İngilizce ve genel bilgi makaleleri gereklidir.

Ayrıca okuyun: UPSC CSE Prelims: Muayeneden hemen sonra Yanıt Anahtarını yayınlamak için adımlar atın, Parlamento Komitesini önerir

Tüm konulardaki makaleler sadece nesnel sorulardan oluşur. Genel bilgi ve temel matematik anketleri Hintçe ve İngilizce olarak iki dillidir.

Gerekirse, sadece metrik ağırlık ve önlemler ile ilgili sorular sorulur.

Adaylar CDS sınavı sırasında bir yazarın yardımını devralmamalıdır. Objektif makaleleri cevaplamak için hesap makinelerini de kullanabilirsiniz.

İlköğretim matematiğindeki makalelerin standardı kayıt düzeyinde olacaktır (Sınıf 10). Diğer konulardaki makalelerin standardı, bir Hint üniversite mezunun beklenebileceği kadar yüksek olacaktır.

İngiliz makalesi, İngilizce adaylarının anlayışını ve kelimelerin iş benzeri kullanımını test eden sorular içermektedir.

Güncel olaylar ve bu tür günlük gözlem ve deneyim konularında bilimsel yönlerinde bilgi de dahil olmak üzere genel bilgi, bilimsel bir konunun özel bir incelemesini beklemeden eğitimli bir kişiden beklenenlere göre beklenir.

Makalede ayrıca Hindistan tarihi ve coğrafya hakkında sorular olacak.

Ayrıntılı müfredat için inceleme bildirimini burada bulacaksınız.